X

Klimathotet bortglömt?

Först och främst - beklagar passiviteten det senaste. Vi försöker skriva något varje dag men ibland sätter åtaganden i jobbet stopp för dylika fritidsextravaganser. Vill ni vara säkra på att inte missa något så kan ni gå till startsidan och skriva in er mailadress i menyn till höger. Då får ni ett litet mail när en ny artikel publiceras. Andra sätt att hålla er ajour med vad som händer på bloggen är att "gilla" oss på Facebook (också till höger på startsidan) eller följa oss på Twitter.

Nu till väsentligheterna...

När jag satt och skummade igenom nyhetssajterna, på jakt efter en artikel att skriva en snutt om, så slog det mig att mediabevakningen av klimat-, miljö- och hållbarhetsfrågor numera är ganska skral. Kikade lite närmare på de större tidningarnas "specialsajter" om klimathotet och fick det väl hyfsat bekräftat...

Aftonbladets specialsajt kallas "klimathotet". Den senaste artikeln handlade om hur Carlgren var hoppfull inför FN:s toppmöte i Japan om jordens biologiska mångfald.

Publicerat: 28 okt 2010

Expressens specialsajt kallas också "klimathotet". Den senaste artikeln handlade om hur klimathotet är värre än vad vi hittills trott.

Publicerat 15 feb 2009

DN:s temasida kallas "klimatet". Den senaste artikeln handlade om en rapport som föreslog att EU skulle lämna FN:s klimatförhandlingar.

Publicerat 11 dec 2010

SVD har ingen specialsajt för klimatrelaterade artiklar, men likväl en blogg, "klimat och miljö". Den senaste artikeln handlade om det minskade istäcket i Arktis.

Publicerat 10 sept 2010

-

Nu vet jag ju inte om de helt enkelt har glömt bort att lägga upp klimatrelaterade artiklar på deras respektive specialsajter (de senaste 2-24 månaderna(!)), men det verkar onekligen som att klimathotet inte var så roligt att bevaka ändå.

(Bild: Aftonbladet)

Publicerad den 21 februari, 2011 av Oskar Englund under kategori(er) Blogg, Klimat(frågor), samt under etikett(er), .

Visa modereringspolicynLämna ett svar