X

Ytterligare brister i kärnkraftssäkerheten

Ny Teknik har nu granskat kärnkraften i några veckor och det gör de även denna vecka. Idag tar de upp att det inträffat inte mindre än 23 incidenter vid Westinghouse's kärnbränsletillverkning i Västerås under 2010. Bland annat har okända personer tagit sig in på produktionsområdet:

Två eller tre okända personer passerar, utan att identifiera sig via irisskanning, in på kontrollerat område. De slinker igenom slussen bakom en städerska med vagn.

Dessutom har anställda fått höga stråldoser då de arbetat med underhållsarbeten:

Tio anställda får tillsammans nära 30 millisievert extra stråldos i samband med olika underhållsarbeten, vid tre olika tillfällen. En individ får nära 5 millisievert. Det motsvarar en fjärdedel av det genomsnittliga strålskydds-gränsvärdet per individ och år (20 millisievert).

Om ni läser Ny Teknik i tryckt form kan det vara kul att notera att på samma uppslag som artikeln ovan, finns det en artikel som handlar om att IKEA köper en vindkraftspark från O2.

Publicerad den 23 februari, 2011 av Andreas Hanning under kategori(er) Blogg, Icke förnybart, Kärnkraft, samt under etikett(er), , .

Visa modereringspolicynLämna ett svar