X

Svenskarna vill avveckla kärnkraften

Ni som har följt oss den senaste tiden har förmodligen märkt att vi har hamnat i diskussion om hur kärnkraftsopinionen egentligen ser ut. För er som missat det så finns det en timeline att följa.

Dagen efter det att vi fick ut vårt newsmillinlägg som pekade på hur kärnkraftsopinionen sett ut i några av de större undersökningarna på sistone, så valde SOM-institutet att gå ut med lite information från sin senaste undersökning. Undersökningen gjordes i höstas, ungefär ett halvt år efter olyckan i Fukushima, och styrker vår slutsats att opinionsläget för nya kärnkraftsreaktorer är inte bättre än på länge, även om SKGS påstår det.

44 procent vill avveckla kärnkraften snarast eller när dagens reaktorer tjänat ut.

35 procent vill bygga fler reaktorer eller byta ut de tio vi redan har.

Riksdagen beslutade faktiskt 2010 att öppna upp för att bygga ny kärnkraft. Men nu har det skett en omsvängning i opinionen särskilt bland borgerliga väljare, säger Sören Holmberg.

Mer information finns att hitta på SR (med grafik), TV4 och svt. Rapporten kommer om ett par månader, från SOM-institutet.

Publicerad den 29 april, 2012 av Redaktionen under kategori(er) Blogg, Icke förnybart, Kärnkraft, samt under etikett(er), , , , , .

Visa modereringspolicynLämna ett svar